Helemaal hip met loombandjes!

Er was eens een man met jonge dochters. Deze dochters vonden het leuk om armbandjes te maken van elastiekjes. De man bedacht toen een makkelijkere manier voor hen om deze armbandjes te vervaardigen, namelijk met een plankje met pinnen en een soort haaknaald.

In 2013 was dit dé hit in de VS: de loombandjes, kleurige en vrolijke armbandjes gemaakt van kleine elastiekjes. Nu lijkt de rage ook in Nederland neer te strijken!

Loombandjes

De loombandjes maak je met een langwerpig apparaatje met een heleboel pinnen erop en kleine rubberen elastiekjes. Volgens een bepaald patroon haak je de elastiekjes om deze pinnen en zo maak je een armbandje. Er zijn honderden verschillende patronen mogelijk , variërend van makkelijk tot superingewikkeld. Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het zo ontzettend leuk!

Het maken van loombandjes is ontzettend populair onder jonge meisjes, maar het is ook een zeer vermakelijk tijdverdrijf voor volwassenen (ik spreek uit ervaring). Daarnaast kun je ook nog een heleboel andere dingen maken met de Loom: sleutelhangers, kettingen, haaraccessoires, ringen, telefoonhoesjes, etc.

Het originele apparaat en toebehoren is van het merk Rainbow Loom, maar inmiddels zijn er al vele gelijkwaardige tools op de markt verschenen. Niet elke versie is even goed en even veilig (hier wordt ook voor gewaarschuwd), dus als je er eentje koopt moet je even goed op de kwaliteit letten!

RainbowLoom 2RainbowLoom

Helemaal hip met loombandjes!