Achter de schermen: wie zijn wij? (2)

Profielfoto TonnieIk ben Tonnie Twickler-Vink, de moeder van Natasja en ik geniet van alle momenten, dat ik samen haar creatief bezig kan zijn en van het ondervinden hoe onze dromen werkelijkheid worden.

Creativiteit is altijd al een onmisbaar aspect in mijn leven geweest en het heeft zo al diverse sporen na gelaten.

De basis ligt voornamelijk in het kleuteronderwijs, waar ik tientallen jaren met plezier gewerkt heb. Want naast knutselen, zijn kinderen een belangrijke factor tijdens mijn bestaan. Na kleuteronderwijs werd het huiskamercreche (later kinderdagverblijf) Mickey en wat is er nou leuker werk dan winkelmedewerkster in hobbywinkel Pipoos. Inmiddels had ik twee heerlijke kinderen gekregen, die hun  eerste jaren van hun leventje niet om speelkameraadjes verlegen zaten.

Tijdens de spaarzame  ‘vrije’ uurtjes organiseerde ik jarenlang op woensdagmiddag Knutselen en kokkerellen met kinderen, waarbij de hulp van diverse vrijwilligsters heel welkom was. Zeker toen het kinderaantal behoorlijk begon te groeien. En een avond in de week een knutselavond voor volwassenen, welke momenteel nog steeds actief bezocht wordt in mijn hobbyruimte aan huis.

Uiteindelijk heb ik achter het knutselen en kokkerellen met kinderen een punt gezet, toen ik, naast mijn werk bij Pipoos, voor drie dagen in een oppasgezin kon gaan werken.

Op dit moment heb ik voor drie dagen nog een oppaskindje bij mij thuis en de overige dagen vul ik met knutselen en voorbereidingen en artikelen maken voor onze website (o ja, en af en toe nog het huis onderhouden 😉

Ik vind het heerlijk om kaarten te maken, doe veel ideeën op via internet en beurzen, maar ik zal nooit iets letterlijk namaken. Er moet altijd een stukje eigen creativiteit in zitten, een stukje van mijzelf, vind ik. Waar ik ook heel veel plezier aan beleef, is het maken van digitale fotoboeken; oftewel digitaal scrappen. Diverse opdrachten van anderen heb ik reeds volbracht en echtgenoot en kinderen heb ik verblijd met hun eigen levensgeschiedenis op papier in de vorm van een fotoalbum. Nu nog een boek voor mijzelf maken …

Achter de schermen: wie zijn wij? (2)